Cursussen

Cursus van De Schminkster

De Schminkster verzorgt cursussen voor groepen van minimaal 8 personen. Die zijn welkom aan huis, maar de cursussen kunnen ook bij één van de deelnemers thuis, op school of op elke andere gewenste locatie worden gegeven. Een cursus bestaat uit vier bijeenkomsten van elk ongeveer 2,5
uur. Daarnaast wordt een herhalingsles aangeboden. Tijdens de cursus krijgen deelnemers deverschillende basistechnieken van het kinderschminken bijgebracht. Daarbij biedt De Schminkster een vast programma aan, maar is er ook tijd en ruimte om bij eigen specifieke wensen stil te staan.

Programma

In de eerste bijeenkomst wordt gestart met het verkennen van de materialen: penselen, sponsjes en natuurlijk de schmink zelf. Hiermee wordt geoefend. Dat begint met het maken van lijnen, krullen en bloemen maar aan het einde van les 1 kan iedereen al een heuse vlinder maken. De Schminkster deelt uiteraard allerlei handige tips.
In de volgende sessie wordt dan geoefend met het schminken van een dier. En dat kan elk gewenst dier zijn: van een poes tot een leeuw en van een dinosaurus tot een heuse ‘Oetel’. Je krijgt verschillende manieren voor het schminken van een dierenhuid of –vacht uitgelegd en aangeleerd.
De derde bijeenkomst staan in het teken van het schminken van een karakter. Dat kan bijvoorbeeld een prinses zijn, maar ook een superheld, een robot of een griezelig monster. Elk karakter heeft zijn eigen kenmerken, die met behulp van de schmink kunnen worden uitvergroot.
Tijden de laatste les mag dan een eigen ontwerp worden gemaakt. Ook is het mogelijk om dan nog te oefenen op de onderdelen die nog wat extra aandacht verdienen.

Cursuspakket

Om goed aan de cursus te kunnen beginnen, heb je een cursuspakket nodig. Dat bestaat uit 12 kleuren schminkt, een flesje sparkling glitter 4 penselen, 3 sponsjes en een stoppelspons. De kosten voor dit pakket bedragen 55 euro. Het pakket blijft van jou en betekent een mooie start van je verdere schmink-carrière.
Tijdens de cursus wordt er op elkaar geoefend. Het ene moment ben je dus aan het schminken, het andere moment word je geschminkt. Aan het eind van elke bijeenkomst worden de diverse modellen bekeken en besproken. Dan is er ook gelegenheid om foto’s te maken. De kleurtjes en schminkboeken van De Schminkster staan tijdens de gehele cursus tot jullie beschikking. Zoals zo vaak geldt ook voor schminken: oefening baart kunst. Dus blijf vooral oefenen, ook ná de cursus.

Tot besluit: de kosten voor een cursus bedragen 65 euro per persoon. Koffie, thee en iets lekkers zijn bij de prijs inbegrepen.